Hoe maak je een type afspraak aan?

Een type afspraak wordt gebruikt om een onderscheid te maken tussen verschillende soorten afspraken die geboekt kunnen worden.

Bijvoorbeeld: Een bezoek van 1 of 2 dieren bij de dierenarts, een standaard controle of grotere ingreep bij de tandarts.

Je kan bij ieder type afspraak afzonderlijk bepalen hoeveel tijd deze in beslag zal nemen, met andere woorden hoeveel slotjes van 15 min (vb) hij dient in te boeken in je agenda.

De klant selecteert het type afspraak via je website en het systeem bepaalt automatisch hoeveel slotjes er gebruikt worden in de agenda.

Hoe maak je een type afspraak aan?

1. Ga naar Algemene instellingen > type afspraken

2. Je zal vervolgens twee niveaus zien.

• Mijn agenda: Indien je een type afspraak op agendaniveau toevoegt, zal dit type afspraak niet zichtbaar zijn voor je collega's.
  • Groepen: Indien je een type afspraak op groepsniveau toevoegt, zal deze zichtbaar zijn voor iedereen en kan iedereen gebruik maken van dit type bij het boeken van een afspraak.

2. Klik vervolgens op 'Nieuw type toevoegen' op het gewenste niveau (mijn agenda of groepen)

3. Je dient nu het type afspraak in te stellen dat je wenst toe te voegen.

TABBLAD 1: BASIS INSTELLINGEN

• Titel van de afspraak: Noteer hier de titel die getoond dient te worden aan de klanten
  • Omschrijving: Noteer hier de omschrijving die je intern wilt tonen aan je collega's.
  • Afbeelding: Hierbij kan je een afbeelding uploaden die online getoond kan worden.  Meer info > Artikel: Afbeeldingen toevoegen
  • Aantal minuten per afspraak: Bepaal het aantal minuten per afspraak van dit type.
    • LET OP: Dit dient een veelvoud te zijn van het aantal minuten dat je ingesteld hebt bij je locatie.
  • Tekst bovenaan: Geef hier een mogelijke tekst in die je wilt tonen boven de kalender.
    Zie voorbeeld tekst in onderstaande blauwe kader:
  • Kleur: Je kan instellen dat als dit type afspraak geboekt wordt dit in een bepaalde kleur verschijnt in je weekoverzicht. Hierdoor kan je dit type afspraak snel herkennen als dit geboekt is.

TABBLAD 2: TOEGANG

• Toegang voor klanten: Deze dien je aan te vinken indien je wenst dat het type afspraak zichtbaar is online voor je klanten.
  • verplicht inloggen: Dit dien je enkel aan te vinken indien je werkt met een loginsysteem en je klanten enkel dit type afspraak kunnen boeken indien ze inloggen.
  • Locaties waar dit type afspraak kan voorkomen: Je zal hier de locaties zien die voor alle agenda's zijn ingesteld. Kies de locaties waar je dit type afspraak mee wenst te koppelen en wat gekoppeld is met je profiel.
  • Agenda's waar dit type afspraak kan voorkomen: Je kan aanvinken dat dit type in elke agenda geboekt kan worden, ofwel selecteer je de agenda's waar dit type geboekt kan worden.

TABBLAD 3: SOORT

Je hebt de optie om in te stellen of dit type afspraak via video, telefonisch, op locatie of op kantoor doorgaat.
De videomodule is een betalende functie. De overige functies zullen ook pas online getoond worden indien deze module geactiveerd is in je link bij persoonlijke link > agenda links

Voor meer info raadpleeg gerust volgend artikel >  Hoe stel je soorten afspraken in?

TABBLAD 4: MAIL

Hier heb je de optie om een tekst toe te voegen die mee gestuurd dient te worden met je bevestigingsmail / herinneringsmail.
Je kan de zin 'bevestigingstekst van locate ook versturen' aan- of uitvinken. Indien je dit aanvinkt wilt het zeggen dat hij ook de bevestigingstekst die ingesteld is bij je locatie ook mee verstuurd zal worden.

TABBLAD 5: PRIJZEN

Dit kan je enkel instellen indien je gebruik maakt van een betalingssysteem. Deze functie dient door Appoint geactiveerd worden. Indien je meer info wenst, neem gerust contact op met de Helpdesk voor meer info.

TABBLAD 6; LINK

Bij dit tabblad kan je instellen welke link geselecteerd dient te worden bij het boeken van de afspraak. Standaard staat altijd volgende instelling:

TABBLAD 7: GEAVANCEERD

• Niet boekbaar: Indien je wenst dat dit type niet boekbaar is, maar er een tekst dient te verschijnen indien een klant op dit type drukt dien je deze zin aan te vinken. Er komt vervolgens een tekst venster waarbij je de tekst kan typen die getoond moet worden aan je klanten.
  • Beperkt boekbaar: Je kan instellen dat dit type afspraak beperkt boekbaar is. Indien je deze zin aanvinkt, zal je kunnen selecteren hoeveel de afspraak geboekt kan worden per dag.

4. Zodra je alle instellingen correct hebt geplaatst, klik je op 'opslaan'