Hoe kan je google analytics koppelen aan appoint?

Je kan de google analytics koppelen aan appoint door onderstaande stappen te volgen.

1. Vraag je Google Analytics ID op via je marketing specialist.
OPGELET: Vanaf 1 juli 2023 stopt Google Analytics Universal met het processen van data en dient er dus gebruik gemaakt te worden van Google Analytics 4.

2. surf naar agenda.appoint.be en log in met jou persoonlijke gegevens.

3. Ga naar ' persoonlijke instellingen' --> 'agenda links'.

4. Open de instellingen van de gepersonaliseerde link waaraan je de google analytics tracking id wenst te koppelen door achteraan deze link op het potloodje te klikken.
OPGELET: indien je over meerdere linken beschikt dien dit per link ingesteld te worden.

5. Nadat je op het potloodje hebt geklikt openen de instellingen van deze link. Hier kies je voor de laatste tab 'geavanceerd'.

6. Onderaan de tab ' geavanceerd' vind je de paramater 'Google Analytics tracking ID' terug. In dit veld dien je de Analytics ID te plaatsen.
OPGELET: Vanaf 1 juli 2023 stopt Google Analytics Universal met het processen van data en dient er dus gebruik gemaakt te worden van Google Analytics 4.
Dit wilt zeggen dat de gekende UA-code niet meer zal werken. In de plaats hiervan dien je een G-Code op te vragen via jou google analytics platform. Hoe je dit juist kan doen, lees je hieronder terug.

Hoe je deze G-code kan bekomen lees je HIER terug:

7. Klik op opslaan