Hoe bekom je je G-Code uit je Google analytics 4 omgeving?

Voor 1 juli 2023 was het steeds mogelijk om de Google Analytics te meten via de UA-code die je uit je Google Universal Analytics kon halen. 
Vanaf 1 juli 2023 is dit niet meer mogelijk en dien je eerst een G-code te bekomen alvorens dat je deze kan instellen voor je google analytics te meten. 

Hoe je deze code kan bekomen lees je hieronder terug: 

1. Open je google analytics profiel. Hier krijg je nu bovenaan een melding waarin staat dat ze op 1 juli 2023 stoppen met het processen van data. 
Wil je toch verder meten na 1 juli 2023 dien je dus verplicht gebruik te maken van Google Analytics 4 (GA4). In de melding is er een optie "Manage GA4 Migration", klik hier op. 



2.  Als je hierop klikt kom je in een nieuwe pagina terecht waarin je de mogelijkheid krijgt om een GA4 property aan te maken. Klik op "Get started".



3.  Er opent nu een set-up assistant pop-up waarin wordt uitgelegd wat deze allemaal inhoudt. 
Kies hier voor "Create and continue". 



4. Je hebt nu succesvol jou property geconnecteerd en krijgt nu de mogelijkheid om je GA4 property te ontdekken en in te stellen. 
Dit kan je doen door te klikken op "Go to your GA4 Property". 



5. Hierna kies je voor "Data stream" in de menu balk waarna je klikt op je eigen gegevens (zie print-screen hieronder




6. Nu kom je in de stap terecht waar je je G-code kan terugvinden onder "measurement-ID". Dit is de code die ingesteld moet worden in de google analytics tracking ID parameter in je agenda link. 
Opgelet: Indien je meerdere linken hebt dient de code ook meerdere keren worden ingesteld.