Nieuwe ontwikkelingen - juli 2021

Er staan weer heel wat nieuwe functies klaar om gereleased te worden.

In dit artikel vatten we ze even samen:

1. Tekst niet boekbaar in combinatie met meerdere producten

Indien je je klanten momenteel de optie geeft om meerdere type afspraken in één boeking te laten maken, kon je voorheen geen type afspraak instellen dat niet boekbaar is.
De tekst "niet boekbaar" wat je instelde op dit type afspraak werd online niet getoond.
Dit probleem is vanaf nu opgelost.

2. Optimalisatie O365 synchronisatie

• Type afspraak zal nu ook verschijnen in de afspraak van je outlook agenda.
  • Wanneer je een video-afspraak verplaatst in Appoint, verdween voorheen in je outlook de Microsoft Teams knop om het gesprek te openen vanuit outlook. Dit is opgelost. Er zal nu een blauwe knop verschijnen om het gesprek te openen.
  • Herhalende afspraken worden bij nieuwe herhalende afspraken of synchronisaties niet meer overgezet naar Appoint. Indien je vanaf nu een synchronisatie aanvraagt zal hij reeds geboekte herhalende afspraken vanuit je outlook niet meer overzetten naar Appoint. Je zal deze manueel moeten inboeken in Appoint.
  • Afspraak verplaatsen in Appoint zorgde voor een error in de koppeling tussen je outlook en Appoint. Dit is nu opgelost. Je kan vanaf nu afspraken in je Appoint verplaatsen zonder problemen met je synchronisatie te veroorzaken.

Let op: Deze updates gaan enkel toegepast worden bij nieuwe afspraken die geboekt worden nadat de update uitgevoerd is. Indien je een afspraak na de update wijzigt die vroeger dan 27/07 geboekt is, dan zullen bovenstaande updates wel toegepast worden.

3. Privé-afspraken

Wanneer je werkt met een synchronisatie tussen Appoint en O365, Exchange of Google, worden afspraken als privé standaard overgezet naar Appoint. Vanaf de release van de nieuwe update kan je een Appoint medewerker vragen dit uit te schakelen. Dit zorgt ervoor dat afspraken met de status privé niet meer overgaan naar Appoint. Er zal bijgevolg geen slotje geblokkeerd worden. Indien je toch wenst dat een privé afspraak niet overgaat, maar dit wel het slot moet blokkeren in Appoint hebben we de functie waarbij privé afspraken gekoppeld worden aan een aparte locatie die we vervolgens kunnen afschermen van andere gebruikers. De privé afspraak zal in je Appoint verschijnen, maar je collega's die toegang hebben tot je agenda zullen geen details van de privé afspraak zien.

Let op: Deze updates gaan enkel toegepast worden bij nieuwe afspraken die geboekt worden nadat de update uitgevoerd is. Indien je een afspraak na de update wijzigt die vroeger dan 27/07 geboekt is, dan zullen bovenstaande updates wel toegepast worden.

Meer info > Artikel: instellingen privé afspraken

4. Agendanaam per taal aanpassen

Voorheen kon je de agendanaam niet aanpasbaar maken per taal. Wat wil zeggen dat dezelfde agendanaam getoond wordt bij alle talen. Vanaf deze update kan je per taal je agendanaam aanpassen. Dit kan door volgende stappen te volgen: Via persoonlijke instellingen > agenda voorkeuren > optie "vertaalbare agenda naam"