Hoe stel je een video-chat in?

Om video-chat te activeren dien je eerst een medewerker van Appoint te contacteren om dit te activeren. Dit dient in de Appoint Back-office ingesteld te worden.

Alvorens wij dit kunnen in stellen, dien je een keuze te maken via welk kanaal je de video-chat wilt uitvoeren. Appoint biedt twee mogelijkheden:

• via Microsoft Teams*: Dit is enkel mogelijk als dit in jullie office pakket zit.
  • via de appoint software: Deze optie is altijd mogelijk

Indien je niet weet of dit ingesteld is of niet, kan je dit controleren door naar de instellingen van je type afspraak te gaan en op het tabblad "video" te klikken. Indien je onderstaande melding ontvangt, is deze instellingen nog niet voltooid in de back-office.

Zodra je een keuze hebt gemaakt en Appoint de juiste instellingen heeft doorgevoerd, kan je aan de slag gaan met het instellen van je type afspraken. Volg onderstaande stappen:

1. Ga naar algemene instellingen > type afspraken

2.  Maak een nieuw type afspraak aan of klik op het potloodje om een bestaand type te wijzigen. Indien je wenst alle type afspraken van één bepaalde locatie naar video-chat te wijzigen kan je dit ook via de locatie. Je kan dan dezelfde stappen volgens als hieronder.

3. Ga naar het tabblad "video"

4. Vink het onderdeel "geboekte afspraken op dit afspraak type zijn video afspraken" aan.

5. Zodra een klant een video-afspraak boekt, krijgt hij een standaard bevestigingsmail/herinneringsmail waar een extra knop toegevoegd wordt om het gesprek te starten.

6. Langs de interne kant, zal u bij het openen van de details van de afspraak een extra knop "video chat openen" terugvinden.

7. Het gesprek zal openen in de applicatie die u gekozen hebt en voor u ingesteld is door de Appoint medewerker. U kan nu uw videogesprek starten.

LET OP: Er wordt een meerprijs berekend voor het gebruik van video-chat per agenda per maand. Indien je hier meer informatie over wenst, contacteer gerust één van onze support-medewerkers.

* In de toekomst zullen we ook samenwerken met Zoom en Google meet.