Wat als er een uitzonderlijke werkdag is doorheen je werkweek met aangepaste werkuren?

Het komt wel eens voor dat er bijvoorbeeld een brugdag is in een bepaalde werkweek en je je werktijden graag wilt aanpassen voor deze uitzonderlijke dag.

Het gemakkelijkste is om dit manueel aan te passen en geen uitzonderlijk profiel te creëren.

1. Ga naar je weekweergave bij Agenda > Mijn Agenda

2. Blokkeer of voeg de gewenste tijdslotjes toe door rechter klik.

Voorbeeld: Maandag is een brugdag vanwege de feestdag op dinsdag. Je werkt standaard op maandag van 12:00 tot 15:00. Op deze brugdag wens je graag te werken van 08:00 tot 12:00.

Tijdsloten creëren van 08:00 tot 12:00:

• Klik met je rechtermuisknop bij 08:00 op "nieuw slotje". mceclip0.png
  • Vervolgens verschijnt onderstaand scherm. Bij "locatie" dien je in te vullen op welke agenda dit van toepassing is (indien je meerdere locaties hebt). Bij "minuten per slotje" duid je de tijdsduur aan die de locatie bevat onder "algemene instellingen" -> "locaties". Bij aantal nieuwe slotjes duid je het aantal sloten aan dat je wenst toe te voegen (bv7). Zodat je, indien je meerdere sloten op 1 dag wilt toevoegen, je dit niet één voor één hoeft te doe. Via onderstaand voorbeeld wordt er 1 nieuw slot van 15 minuten toegevoegd aan de agenda op 2020-07-20 op de geselecteerde tijd.

• De locatie (het slot) wordt nadat je op opslaan klikt, automatisch toegevoegd op deze dag in je agenda. Je kan deze herkennen aan "(U)' dat achter je type afspraak staat.

Tijdsloten blokkeren van 12:00 tot 15:00

Je hebt twee opties:

1. Klik met je rechtermuisknop op het gewenste tijdsslot dat je wil blokkeren. Kies "blokkeren" in het menu dat verschijnt.

2. IN GEVAL VAN MEERDERE TIJDSLOTEN: Ga naar Algemene instellingen > Tijdstip blokkeren > Vink de gewenste tijden aan die je wilt blokkeren door het lege vierkantje aan te vinken.