Hoe maak je een nieuwe gepersonaliseerde link aan?

Je kan zo veel links aanmaken als je wilt. Bijvoorbeeld:
- met één of een selectie type afspraken
- Per agenda
- Per soort locatie

HOE MAAK JE EEN LINK AAN?
1. Ga naar persoonlijke instellingen > Klik op 'agenda links'.

2. Rechtsboven zie je de knop 'link toevoegen'

3. Stel de nodige parameters in

Tabblad 1: ALGEMEEN

• Naam: geef de link een naam
  • Type link: Selecteer een type link*
  • Groep: Deze staat normaal voor gedefinieerd
  • Standaard link: Selecteer deze als je standaard link

* Type link: Hier zal je verschillende opties zien

• Agenda - agendaweergave: Hij weergeeft één agenda zonder type afspraken te selecteren
  • Groepsoverzicht: Hij weergeeft meerdere agenda's maar geen type afspraken
  • Type afspraken - agendaweergave: Je selecteert eerst het type afspraak en vervolgens toont hij één agenda
  • Type afspraken - Groepsoverzicht: Je selecteert eerst het type afspraak en vervolgens de agenda's waar dit type geboekt kan worden
  • Type afspraken - postcode: Dit werkt enkel wanneer er postcodes bij de agenda's ingesteld zijn. Afhankelijk van de postcode geeft hij een agenda weer
  • Type afspraken - groepsoverzicht (lijst): De mogelijke sloten geeft hij in een lijst weer
  • Flow: Enkel van toepassing wanneer er voor de stap van type afspraken nog verschillende stappen zijn voorzien voor jou.

TABBLAD 2: LAYOUT

• Lay-out: bepaal hoe de groepering van de type afspraken moet getoond worden.
  • Toon header / breadcrump: Dit heeft te maken met het tonen van het logo en de procesbalk
  • Thema / achtergrond: Dit heeft de maken met het kleurenpalet en hoe de achtergrond moet zijn.

TABBLAD 3: GEAVANCEERD

Je zal hier verschillende instellingen zien verschijnen. We overlopen ze even samen:

• Inloggen: Enkel van toepassing als je wenst dat je klanten eerst inloggen alvorens ze een afspraak boeken
  • Terug knop: Zet deze op 'terug knop op basis van browser historiek', zodat er een knop 'vorige' getoond wordt en terug gaat naar de vorige pagina
  • Verwijder actie: We raden je aan om deze op standaard te laten staan
  • Agenda gedrag: Je hebt hier de keuze om de agenda te openen op vandaag of op het eerst vrije moment
  • knop 'boek nieuwe afspraak': deze knop wordt getoond zodra de afspraak geboekt is en zorgt ervoor dat de klant gemakkelijk terug een nieuwe kan boeken
  • Link logo naar beginscherm: Als men op je logo drukt komen ze terug op het beginscherm uit
  • Google analytics instellingen eventueel
  • Gebruikersportaal: enkel van toepassing bij gebruik van login en paswoord voor je klanten
  • Afspraak verplaatsen: hier kan je kiezen of de klanten de mogelijkheid krijgen om ze wel of niet te verplaatsen

Klik vervolgens op de knop  'verder 1/2'

4. Afhankelijk van de keuze van soort link ga je hier verschillende agenda's, type afspraken of locaties wel of niet kan selecteren:

In bovenstaande printscreen is er gekozen voor een type 'type afspraken - agendaweergave', je kan dan één agenda selecteren.
Vervolgens selecteer je de juiste locaties en ook de type afspraken die je wenst te tonen. Indien je een link ingesteld hebt met 'groepsoverzicht' wilt het zeggen dat je in dat geval meerdere agenda's kan selecteren.

De optie 'meerdere afspraak types' kan je eventueel activeren. Dit zorgt ervoor dat je klanten meerdere type afspraken kan selecteren in één boeking.
De optie 'gebruik afspraak soorten' is enkel van toepassing wanneer je ook werkt met video afspraken.

Klik op 'opslaan' en de link is aangemaakt. Je ziet hem nu in het lijst staan bij je gepersonaliseerde links.
Indien je hem in de toekomst wenst te wijzigen, kan je dit door te klikken op het 'potloodje'.